Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανίτες σοκολάτας και μπανάνας

Συνταγή για τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον τέλειο συνδυασμό σοκολάτας και μπανάνας με αυτές τις νόστιμες τηγανίτες. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων μπανανών για να δημιουργήσει μια λαχταριστή επιλογή για πρωινό ή brunch. Η αφράτη υφή και η απολαυστική γεύση κάνουν αυτές τις τηγανίτες μια επιτυχία τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Είτε διοργανώνετε ένα brunch το Σαββατοκύριακο είτε απλώς κάνετε μια ξεχωριστή πρωινή απόλαυση, αυτές οι τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 1/4 φλιτζάνι
Βουτυρόγαλα

1 μεγάλο
Αυγό

2 κουταλιές της σούπας
Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

Τσιπ σοκολάτας, για επικάλυψη (προαιρετικά)

Μπανάνας σε φέτες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτές τις λαχταριστές τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Μπολ ανάμειξης
  2. Χτυπάμε ή κουτάλι για ανάμειξη
  3. Μεζούρες και κουτάλια
  4. τηγάνι ή τηγάνι
  5. Σπάτουλα
  6. Πιρούνι για πολτοποίηση μπανανών
  7. Πιάτο ή πιατέλα για σερβίρισμα

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι άμεσα διαθέσιμα πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία των τηγανιτών. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομαλή και απροβλημάτιστη εμπειρία μαγειρέματος.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ξηρά συστατικά έχουν συνδυαστεί καλά, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 2: Προετοιμάστε το υγρό μείγμα

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Το λιωμένο βούτυρο προσθέτει πλούτο στις τηγανίτες, ενώ το βουτυρόγαλα δίνει μια πικάντικη γεύση και βοηθά στη δημιουργία μιας τρυφερής υφής.

Βήμα 3: Ανακατέψτε το κτύπημα

Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπολ που περιέχει τα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν. Μερικοί σβώλοι στο κουρκούτι είναι τέλεια. θα εξαφανιστούν κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να γίνουν αφράτες τηγανίτες.

Βήμα 4: Προσθέστε πολτοποιημένες μπανάνες

Διπλώστε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο κουρκούτι για τηγανίτες. Η φυσική γλυκύτητα και η κρεμώδης υφή των μπανανών προσθέτουν μια απολαυστική πινελιά σε αυτές τις τηγανίτες σοκολάτας. Ενσωματώστε τα ομοιόμορφα στο κουρκούτι για μια καλά ισορροπημένη γεύση.

Βήμα 5: Μαγειρέψτε τις τηγανίτες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο ή λάδι. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να αρχίσουν να δένουν, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Γυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για επιπλέον 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 6: Σερβίρετε και απολαύστε!

Μεταφέρετε τις μαγειρεμένες τηγανίτες σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Συμπληρώστε με κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά) και μπανάνες σε φέτες για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά. Περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε αμέσως. Αυτές οι τηγανίτες απολαμβάνετε καλύτερα όσο είναι ακόμα ζεστές και φρέσκες από το ταψί!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτα με σοκολάτα και μπανάνα είναι περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την ανάμειξη της ζύμης και το μαγείρεμα των τηγανιτών. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί σε ελάχιστο χρόνο, ιδανική για πολυάσχολα πρωινά ή αυθόρμητα brunch.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις συστατικών για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:

  1. Αντικαταστήστε το βουτυρόγαλα με γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.
  2. Αντικαταστήστε το αυγό με ένα αυγό λιναριού ή chia. Για να φτιάξετε ένα αυγό λιναριού, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  3. Χρησιμοποιήστε vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας αντί για ανάλατο βούτυρο.

Κάνοντας αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να απολαύσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτών των απολαυστικών τηγανιτών με σοκολάτα και μπανάνα

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα αυτών των τηγανιτών με σοκολάτα και μπανάνα, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

  1. Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες: Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες σας είναι πλήρως ώριμες, καθώς θα είναι πιο γλυκές και θα πολτοποιηθούν ευκολότερα στο κουρκούτι. Αναζητήστε μπανάνες με καφέ κηλίδες στο δέρμα, που υποδηλώνουν τη βέλτιστη ωρίμανση.

  2. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι: Όταν συνδυάζετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές τηγανίτες. Μερικοί σβώλοι στο κουρκούτι είναι τέλεια.

  3. Ζεσταίνουμε σωστά το τηγάνι: Προθερμάνετε το τηγάνι ή το ταψί σας σε μέτρια φωτιά πριν προσθέσετε το κουρκούτι για τηγανίτες. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα και αποτρέπει το κόλλημα. Μπορείτε να ελέγξετε εάν το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό, ρίχνοντας μερικές σταγόνες νερού στην επιφάνειά του. αν τσιτσιρίσουν και εξατμιστούν γρήγορα, είναι έτοιμο.

  4. Μαγείρεμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά: Το μαγείρεμα των τηγανιτών σε μέτρια φωτιά τους επιτρέπει να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να καούν. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να διατηρήσετε ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

  5. Γυρίστε προσεκτικά: Περιμένετε έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας και οι άκρες αρχίζουν να δένουν πριν την αναποδογυρίσετε. Χρησιμοποιήστε μια λεπτή σπάτουλα για να γυρίσετε απαλά τη τηγανίτα και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

  6. Διατηρήστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές: Εάν μαγειρεύετε πολλές παρτίδες, διατηρήστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές τοποθετώντας τις σε ένα ταψί σε χαμηλό φούρνο (περίπου 200°F ή 93°C) ενώ τελειώνετε το μαγείρεμα των υπόλοιπων.< /p>

  7. Γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες: Αν και αυτές οι τηγανίτες είναι νόστιμες από μόνες τους, μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τις επικαλύψεις. Εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και τις κομμένες μπανάνες σε φέτες, μπορείτε να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί, λίγο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή λίγο σάλτσα καραμέλας για επιπλέον απόλαυση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
260

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
360 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
40 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Σάκχαρα
13g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι διατροφικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τα μεγέθη της μερίδας που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτές τις υπέροχες τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές παρουσίασης:

  1. Τοποθετήστε τα: Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε μια τακτοποιημένη στοίβα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Αυτό δημιουργεί μια ελκυστική οπτική έλξη.

  2. Γαρνίρετε με γεύση: Περιχύνετε τις τηγανίτες με επιπλέον μπανάνες κομμένες σε φέτες και πασπαλίζοντας με κομματάκια σοκολάτας για μια επιπλέον νότα παρακμής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο σκόνη ζάχαρης ή λίγο σάλτσα σοκολάτας.

  3. Σερβίρετε με τα πλαϊνά: Συνοδέψτε τις τηγανίτες με μια ποικιλία επιλογών στο πλάι για να βελτιώσετε το γεύμα. Φρέσκα μούρα, σαντιγί, γιαούρτι ή μια πλευρά τραγανού μπέικον κάνουν εξαιρετικές επιλογές.

  4. Γίνετε δημιουργικοί με τα σχήματα: Χρησιμοποιήστε κοπτικά για μπισκότα για να πλάσετε τις τηγανίτες σε διασκεδαστικά σχήματα πριν τις απλώσετε. Τα παιδιά (και τα παιδιά κατά βάθος) θα λατρέψουν την καινοτομία!

Θυμηθείτε, η παρουσίαση είναι το κλειδί για να κάνετε τις τηγανίτες σας οπτικά ελκυστικές και δελεαστικές. Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στην τελική επίστρωση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα ή θέλετε να προετοιμάσετε τη ζύμη εκ των προτέρων, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Μαγειρεμένες τηγανίτες: Αφήστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες να κρυώσουν εντελώς και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις σε αεροστεγές δοχείο. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες ή να καταψυχθούν έως και 1 μήνα. Ζεσταίνετε ξανά σε τοστιέρα, φούρνο μικροκυμάτων ή φούρνο πριν το σερβίρετε.

  2. Ζύμη για τηγανίτες: Αν σας περισσεύει κουρκούτι για τηγανίτες, καλύψτε το καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και 24 ώρες. Ανακατέψτε το απαλά πριν μαγειρέψετε τις υπόλοιπες τηγανίτες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτές οι τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία μαζί με την υπέροχη γεύση τους:

  1. Μπανάνες: Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Παρέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και περιέχουν αντιοξειδωτικά που προάγουν τη συνολική ευεξία.

  2. Σκούρο κακάο σε σκόνη: Η σκόνη κακάο είναι μια καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί να συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

  3. Βουτυρόγαλα: Ενώ το βουτυρόγαλα είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από το κανονικό γάλα, δίνει μια πικάντικη γεύση σε αυτές τις τηγανίτες. Περιέχει επίσης ευεργετικό prob

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button