Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό φρέσκων φραουλών και πλούσιας σοκολάτας με αυτή τη συνταγή κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός φρουτώδης γλυκύτητας και παρακμιακών γεύσεων σοκολάτας που θα αφήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Το κέικ είναι υγρό, τρυφερό και στολισμένο με λαχταριστές φράουλες και σταγόνες λιωμένης σοκολάτας, δημιουργώντας μια πανδαισία τόσο για τα μάτια όσο και για τον ουρανίσκο. Είτε διοργανώνετε ένα φανταχτερό δείπνο είτε απλώς απολαμβάνετε ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

Εδώ είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να προετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα
1 φλιτζάνι

Φρέσκιες φράουλες
2 φλιτζάνια

Ημίγλυκη σοκολάτα
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Μαχαίρι για τον τεμαχισμό φράουλας
  • Διπλός λέβητας ή μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων για το λιώσιμο της σοκολάτας

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και στρώστε το κάτω μέρος της φόρμας για κέικ με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέστε το ανάλατο βούτυρο στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει εύθρυπτο.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των αυγών στα ξηρά υλικά, εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν.
6. Ρίξτε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα του κέικ και λειώστε την κορυφή.
7. Κόβουμε τις φράουλες και τις απλώνουμε πάνω από το κουρκούτι.
8. Λιώστε την ημίγλυκη σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα διπλό λέβητα ή ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μικρά διαστήματα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9. Ρίξτε μικρές κουταλιές από τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο κουρκούτι με την κορυφή της φράουλας. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα σουβλάκι για να δημιουργήσετε στροβιλισμούς, σέρνοντάς το απαλά μέσα από το κουρκούτι και τις σταγόνες σοκολάτας.
10. Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
11. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η όλη διαδικασία προετοιμασίας για αυτό το κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή όλων των απαραίτητων συστατικών και εργαλείων, τη μέτρηση, την ανάμειξη, τον τεμαχισμό των φραουλών και τη δημιουργία των σταγόνων σοκολάτας. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά και η ψύξη του κέικ διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μπορείτε να περιμένετε να έχετε αυτή την υπέροχη λιχουδιά έτοιμη για σερβίρισμα σε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα όπως βούτυρο και γάλα, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εναλλακτικές φιλικές προς τους vegan που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση αυτών των συστατικών. Το βέγκαν βούτυρο ή η μαργαρίνη μπορούν να αντικαταστήσουν το ανάλατο βούτυρο και το φυτικό γάλα όπως το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα σόγιας μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό γάλα. Επιπλέον, η vegan σοκολάτα που παρασκευάζεται από συστατικά χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ημίγλυκη σοκολάτα. Φροντίστε να ελέγξετε τις ετικέτες και να επιλέξετε προϊόντα που ταιριάζουν στις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία της ζύμης για κέικ. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
– Όταν τακτοποιείτε τις κομμένες φράουλες πάνω από το κουρκούτι, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με διαφορετικά μοτίβα ή σχέδια για να κάνετε το κέικ ελκυστικό οπτικά.
– Ενώ προσθέτετε κουταλιές λιωμένης σταγόνες σοκολάτας, αλλάξτε τα μεγέθη για να δημιουργήσετε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στην επιφάνεια του κέικ.
– Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα σουβλάκι για να ανακινήσετε απαλά το κουρκούτι και τις σταγόνες σοκολάτας μαζί, δημιουργώντας μια μαρμάρινη εμφάνιση.
– Για να ελέγξετε αν το κέικ έχει ψηθεί πλήρως, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγαίνει καθαρό χωρίς να κολλάει πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο.
-Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση από το τηγάνι χωρίς να σπάσει. Περάστε απαλά ένα μαχαίρι κατά μήκος των άκρων του ταψιού για να χαλαρώσει το κέικ και μετά μεταφέρετέ το προσεκτικά σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ φράουλας και σοκολάτας με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Το κρεμώδες συνοδευτικό συνδυάζεται τέλεια με τις φρουτώδεις και σοκολατένιες γεύσεις του κέικ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα του κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
300

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
45 g

Πρωτεΐνη
5 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
25 g

Νάτριο
200 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι εκτιμήσεις και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτό το κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια διακοσμητική βάση για κέικ ή σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες, φύλλα μέντας ή λίγο σκόνη ζάχαρης για μια κομψή πινελιά.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, το κέικ είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε τις γεύσεις σερβίροντάς το με μια πλευρά σαντιγί, παγωτό βανίλια ή λίγο σάλτσα σοκολάτας. Αυτές οι προσθήκες συμπληρώνουν τη γεύση του κέικ και παρέχουν μια απολαυστική αντίθεση στην υφή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να καταψύξετε μεμονωμένες φέτες του κέικ. Τυλίξτε κάθε φέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε την σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Το κατεψυγμένο κέικ μπορείτε να το απολαύσετε μέσα σε 2-3 μήνες, αλλά φροντίστε να το ξεπαγώσετε στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Strawberry and Chocolate Drop Cake προσφέρει κάτι περισσότερο από νόστιμες γεύσεις. Παρέχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία χάρη στα συστατικά του:

  1. Φράουλες: Αυτά τα ζωντανά μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, βοηθούν στην πέψη και υποστηρίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

  2. Μαύρη σοκολάτα: Η ημίγλυκη σοκολάτα που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η μαύρη σοκολάτα έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β12, η ​​ριβοφλαβίνη και το σελήνιο. Υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών, προάγουν υγιή μαλλιά και δέρμα και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου.

  4. Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών. Παρέχει επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που συμβάλλουν στη συνολική διατροφή.

Αν και αυτό το κέικ πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο ως απόλαυση, προσφέρει κάποια θρεπτική αξία από τα υγιεινά συστατικά του.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των επιδορπίων με φράουλα και σοκολάτα, ακολουθούν μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε:

  1. Τάρτα σοκολάτας φράουλας: Αυτό το κομψό επιδόρπιο διαθέτει βουτυρώδη κρούστα ζαχαροπλαστικής γεμάτη με μια μεταξένια λεία γκανάζ σοκολάτας και από πάνω φρέσκες φράουλες.

  2. Φράουλες με σοκολάτα: Μια κλασική απόλαυση, οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας είναι εύκολο να γίνουν και ιδανικές για ειδικές περιστάσεις ή ως ρομαντική χειρονομία.

  3. Μους σοκολάτας φράουλας: Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό αφράτης μους σοκολάτας με στρώσεις με γλυκιά κομπόστα φράουλας για μια απολαυστική εμπειρία γλυκού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την απολαυστική συνταγή κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας προέρχεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως οι Pierre Hermé, Christina Tosi και Dominique Ansel. Αυτοί οι μάστορες της μαγειρικής έχουν εξυψώσει την τέχνη της παρασκευής γλυκών και συνεχίζουν να εμπνέουν με τις καινοτόμες δημιουργίες τους.

Από την τεχνογνωσία τους, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις διαχρονικές γεύσεις φράουλας και σοκολάτας με μοναδικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ που αιχμαλωτίζει την ουσία της κομψότητας και της απόλαυσης, καθιστώντας το ένα ξεχωριστό επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Τώρα, ήρθε η ώρα να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας σεφ και να δημιουργήσετε αυτό το εντυπωσιακό κέικ με σταγόνες φράουλας και σοκολάτας. Απολαύστε τη διαδικασία του ψησίματος, απολαύστε τις γεύσεις και μοιραστείτε τη χαρά αυτής της απολαυστικής απόλαυσης με τους αγαπημένους σας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button